فضاهای رها شده شهری فرصتی برای احیا هویت شهر

فضاهای رها شده عموما بخشی از قلمرو عمومی شهرها محسوب می شوند و می توانند در مقیاس اراضی رها شده تا فضاهای دنج ما بین ساختمان ها و یا فضاهای عمومی بلاتکلیف در داخل بافت شهرها می باشند. ممکن است این فضا ها تحت مالکیت خصوصی بوده و رهاشدگی آنها به بخش خصوصی ربط پیدا کند. در این مصادیق مدیریت شهری دچار چالش های بسیاری خواهد بود چرا که این فضا ها به علت مشکلات مالکیتی ممکن است به فضاهای بی دفاع شهری تبدیل شده و جرم خیز محسوب گردد.

اما طراحی فضاهای رها شده به علت اینکه یک فرصت خلاقانه و بکر در اختیار طراحان قرار می دهد و برای آنها تجربه ای از مکاشفه در شهر ایجاد می کند مورد علاقه بسیاری از طراحان می باشد. گویی او آزاد شدن فضایی پنهان شده در دل این بلاتکلیفی و رهاشدگی را می خواهد، به عرصه ظهور گذارد.

فضاهای رها شده یا در بافت نوساز شهری و یا در بافت فرسوده شهری به کرات مشاهده می شوند. در بافت نوساز به علت طولانی بودن زمان فروش بسیاری از زمین ها، این فضاها به وفور یافت می شوند. در بافت های فرسوده این رهاشدگی عموما به علت مشکلات مالکیتی و یا عدم وجود سرمایه برای نوسازی بناهای فرسوده و غیر قابل سکونت به چشم می خورند. اما نکته قابل توجه این است که برخی مواقع این فضاها به علت قناسی زمین و یا قرار گیری فضا در مابین فضاهای دیگر از حیث ایده پردازی مورد توجه قرار نگرفته اند که در صورت به کار گیری تیم متخصص در این حوزه حیات این فضاها احیا خواهد گردید.

گروه مهندسین مشاور معماری و شهرسازی پردیس نصیری با رویکردهای ذکر شده در پروژه های طراحی شهری فضاهای رها شده فعالیت می نماید.

بیشتر بخوانیم
بازگشت حیات محله با طراحی پلازاهای محله ای

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =

پیمایش به بالا
اسکرول به بالا