ایدهپردازی در طراحی شهری، تلاشی آزادانه برای رویاپردازی و پیوند زوایای پنهان شهرسازی با مردم است که به عنوان آشتیدهنده و نمایانگر هویت یک شهر نمود پیدا کرده و میتواند تا ابد در خاطرهها باقی بماند.
یکی از بخشهای مهم و تاثیرگذار در طراحی شهری، ایدهپردازی پروژههای شهری است که در هویت بخشی شهرها تاثیرشگرفی دارد. در این سطح میتوان بداعت و خلاقیت را با دانش درآمیخته و راهی برای نجات روح شهر پیدا کرد. ایدهپردازی شهری در ایران و جهان از دانش روز فراتر میرود و عموما در قالب طرحهای موضعی و یا موضوعی جلوه خواهد کرد که البته گاهی هم ساختارشکنی به همراه دارد.
با نگاهی به”food street”خیابان سی تیر تهران، درمییابیم این ایده به عنوان یک فضای عمومی موفق به شهرهای دیگر همچون لاهیجان، اهواز، رشت، بندرعباس انتقال پیدا کرد و تقریبا در اکثر شهرها به موفقیت دست یافت. هرچند که این ایده برگرفته از الگوهای جهانی موفق به خصوص آسیای شرقی بود، اما به هر حال به دلیل استقبال مردم از آن ایدهای موفق به شمار میرود.
در واقع طراح و ایدهپرداز شهری، المان یا ویژگی خاصی به محیط اضافه میکند تا مفهومی در فضا و یا شهر ایجاد شود. در ادامه به چند سرفصل و پیشنهاد خلاقانه که گروه روی این ایدهها و ثبت آنها متمرکز شده است نگاهی میاندازیم.
- طراحی ورودی شهرها با رویکرد طراحی سکانسهای متعدد
- طراحی تم پارک ها (پارکهای موضوعی)
- طراحی موضعی شهر با رویکرد گردشگری شهری
- طراحی موضعی شهر با رویکرد اقتصاد محلهای
- طراحی محله خلاق
- طراحی شهری با رویکرد حکمروایی خوب شهری
- طراحی شهر خلاق با توجه به بستر شهر و تجربه زیسته شهروندان
- طراحی پارک علم و فناوری
- طراحی کارخانه نوآوری